dissabte, 27 de novembre del 2021

PARTICIPEM A LA SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS AMB... "CREAJOC, LA LUDOTECA DE LES 3 R!"


El projecte d'Educació Física i Salut per a Cicle Mitjà titulat "CREAJOC, la ludoteca de les 3 R" ha vist la llum aquest dimecres 24 de novembre amb la inauguració de la nostra ludoteca plena de joguines elaborades per les nenes i els nens de Tercer i Quart de Primària.

Al llarg de moltes sessions han estat dissenyant, sols o en equip, diferents joguines a partir de materials de rebuig amb la finalitat d'aprendre jugant a reciclar, reutilitzar i reduir. 

Per aquest motiu, hem volgut anomenar aquesta gran ludoteca amb el nom de "CREAJOC, la ludoteca de les 3 R" ja que uneix la prevenció de residus amb la creativitat i el joc. 

Un cop confeccionades les joguines, les hem presentat a la resta de companyes i de companys de Cicle Mitjà de manera que les hem pogut provar, gaudir-ne durant una bona estona, rectificar-les si calia i reparar-les si era necessari. L'avantatge en cas d'haver-les de reparar és que les constructores i constructors de les joguines eren allà mateix i per aquest motiu, la reparació ha estat senzilla. 

Però la proposta no acabava aquí. Calia disposar les joguines al gimnàs de l'escola per a convidar al llarg de tot el dimecres els i les alumnes d'altres cursos per a que també poguessin gaudir d'una bona estona de joc alhora que compartíem l'esperit de comunitat en aquesta Setmana Europea de la Prevenció de Residus

D'aquesta manera hem pogut comprovar com unes joguines creades a l'escola a partir de materials en desús garanteixen una estona de joc independentment de quina sigui l'edat de la persona jugadora: el joc, com a llenguatge universal. 

I el més important: gràcies a la reutilització dels materials que hem utilitzat hem aconseguit evitar generar 1,61 kg de CO2, un volum que equival a la tasca que fan 81 arbres absorbint aquesta quantitat de CO2 en un sol dia! Podeu calcular les emissions que eviteu accedint a aquesta calculadora.

Us deixem un recull d'imatges de tot el procés que ens ha ocupat al llarg d'aquests darrers mesos. Esperem que en gaudiu tant com nosaltres!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada