dissabte, 3 de novembre del 2018

TERCER I QUART VISITEN GUIXOT DE 8

El passat divendres 26 d'octubre, Cicle Mitjà es va desplaçar a Taradell per va conèixer en Joan Rovira, ànima de Guixot de 8, companyia dedicada a la construcció de jocs amb materials de rebuig des de fa més de 25 anys. 


Tal i com us anàvem explicant al llarg del mes d'octubre en els diferents articles penjats en aquest blog, les nenes i els nens de Tercer i de Quart van culminar el projecte de construcció de joguines amb materials de rebuig iniciat a Educació per a la Salut amb una visita que els va endinsar a l'univers lúdic i creatiu d'en Joan Rovira.

Des del moment en què els i les alumnes van posar el peu a Can Guixot, que és com anomena el conegut constructor de joguines el seu immens taller, se'ls va incentivar a fer volar la seva imaginació, el seu enginy, la seva capacitat lúdica i recreativa. Aprendre fent, créixer jugant, fer-se preguntes i mirar de resoldre-les és la premissa que es segueix a Guixot de 8

I no només s'atura aquí el vendaval creatiu ja que al cap de poca estona, es proposa als i les alumnes dissenyar les seves pròpies joguines; aleshores és el moment en el qual la pregunta "per què?" fa un pas més i es converteix en "per què no?". En Joan va escoltar pacientment les propostes dels nens i de les nenes i els va proposar diferents alternatives per a resoldre els inconvenients que els havien sorgit durant la confecció dels seus prototips de joc. De fet, els va mostrar en viu quin és el procediment creatiu que ell mateix fa servir des de fa més de 25 anys en l'elaboració de juguesques a partir de materials de rebuig que cobren una segona vida de la mà d'aquest artesà joguinaire.

Va ser, una vegada més, una sortida extraordinària, una d'aquelles que "fan falta", a les que val la pena ser-hi i viure-la, ja que no és el mateix si t'ho expliquen. 

I precisament, és aquí on rau la dificultat del vídeo que hem elaborat per a tots i totes aquelles persones que habitualment traieu el nas en aquest blog; malgrat que ho hem intentant, és molt complicat resumir el que vam viure a Guixot de 8 en una estona de vídeo, però en qualsevol cas, aquí en teniu el resultat.  

Per cert, només un detall que hem detectat mentre el fèiem: fixeu-vos en les mirades i les cares dels nens i de les nenes i jugueu (ara us toca a vosaltres) a detectar-hi la passió, l'interès, l'alegria, la curiositat i la concentració i, com deia Albert Einstein quan definia la creativitat, mireu de detectar a les seves cares a la intel·ligència divertint-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada