dimecres, 20 d’octubre del 2021

GUIXOT DE 8: EL PUNT DE PARTIDA DEL NOSTRE PROJECTE DE JOCS I JOGUINES AMB MATERIAL DE REBUIG

El passat divendres 8 d'octubre, vam tenir l'oportunitat de visitar Can Guixot de la mà del seu creador, en Joan Rovira, amb els cursos de Tercer i Quart d'Educació Primària

Visitar Can Guixot és una experiència enriquidora en molts aspectes, plena de joc i de creativitat, que ens agrada repetir sovint ja que considerem en Joan com una de les ments creatives més fabuloses del nostre entorn més proper. 

Ell és qui capitaneja aquesta iniciativa que exporta el joc fet amb materials de rebuig arreu del món des de fa ja més de fa 30 anys, convertint-los en un espectacle de carrer; i ho fa recollint el testimoni dels jocs populars arrelats però amb una particularitat que els fa especials: ho fan amb jocs originals de fabricació pròpia i construïts amb materials recuperats.

Aquesta mirada creativa és la que ens agrada conèixer de primera mà i per aquest motiu, proposem aquesta sortida com a punt de partida del futur projecte d'Educació per a la Salut que hem iniciat aquesta setmana: la construcció d'una ludoteca plena de jocs i joguines elaborats sota la mirada creativa de l'alumnat de Cicle Mitjà i sobre la qual, us anirem informant en breu. 

És una proposta que mirarem de culminar durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es celebra del 20 al 28 de novembre d'aquest any. De ben segur que les vostres filles i els vostres fills us n'han parlat i, fins i tot, alguns i algunes ja deuen estar recopilant material per casa de forma lliure, per tal de poder fer-lo servir en un projecte que, ara mateix, roman dins de la seva imaginació en forma de pla estratègic fins que arribi l'hora d'Educació per a la Salut per a posar-lo en pràctica. Us animem a donar-los suport i a encoratjar el seu esperit emprenedor. Tanmateix, no deixeu de consultar el blog de l'escola per a descobrir-ne més novetats. 

Però no avancem encara esdeveniments. Abans, us deixem un recull d'imatges de la nostra visita a Taradell, un recull que sempre és difícil de fer perquè a Can Guixot, hi passen tantes coses en una jornada que se'ns fa difícil encabir-les totes en un sol vídeo. Amb tot, amb aquestes imatges podeu comprovar allò que afirma un dels màxims creadors dels nostres temps, en Ferran Adrià quan diu que: "la creativitat és veure allò que ningú no veu". 

En aquest cas, però, vosaltres ho podeu veure tranquil·lament clicant aquí





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada