dimecres, 18 de març del 2015

4t - Excursió al Mercabarna

El divendres dia 13 de març els nois i noies de la classe de 4t., van participar a la Campanya 5 al dia, de Mercabarna. A la nostra escola, ja fa 15 anys que participem d’aquesta activitat que trobem molt encertada, pedagògicament molt interessant i que s’ajusta plenament a la nostra proposta educativa dins de la programació d’Educació per a la Salut. Cada any participem de la Campanya ‘5 al dia’ que té com a principal objectiu el promoure el consum de fruites i hortalisses entre els infants, així com també entre les seves famílies. Aquesta sortida pretén afavorir també el coneixement de les fruites i hortalisses de què disposem als nostres mercats i, d’aquesta manera, influir positivament en l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables; encaixa també dins de la proposta de Laboratori de Cuina de fruites i hortalisses que fan els alumnes de 4t. a Educació per a la Salut i també amb el Pla de Consum de Fruita a l’escola de la Generalitat de Catalunya. L’eslògan de la Campanya ‘5 al dia’ fa referència a la importància que té per a la correcta alimentació de les persones el consum d’un mínim de cinc racions diàries de fruites i hortalisses fresques. En el cas dels nens i les nenes, aquests aliments són fonamentals per al seu correcte desenvolupament, si tenim en compte la seva riquesa en vitamines, sals minerals, fibra i carbohidrats.

Aquesta campanya va ser premiada per l’Institut Català del Consum per la seva tasca al servei dels consumidors en l’àmbit de la formació i és una iniciativa de la direcció de Mercabarna i l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM).

Després de visitar els pavellons de fruita i hortalisses i el magatzem de processament de patates, vam gaudir d’un dinar gentilesa dels organitzadors de la campanya a base de sucs de fruita fresca, amanides variades i macedònia de fruita de postres. De totes aquestes activitats us adjuntem algunes de les fotografies que vam realitzar. A més, cada alumne va rebre un interessant obsequi relacionat amb les fruites i les hortalisses i l’escola, enguany, ha rebut una còpia de “Pitahaya”, un interessant curtmetratge escrit i dirigit per l’Albert Espinosa, guionista, autor teatral, escriptor, actor i director de cinema, que ha ambientat a Mercabarna. Us adjuntem un enllaç per si us ve de gust veure aquest interessant curt.

http://www.8tv.cat/noticia/8tv-fa-lestrena-mundial-a-televisio-de-pitahaya/


El més destacat de tota la jornada, va ser veure com els nois i noies de 4t. destacaven aquesta sortida com una de les millors en les quals han participat mai, ja que el que es pot aprendre a la campanya 5 al dia enllaça del tot amb els coneixements previs de què disposen i n’aporta de nous molt interessants i tot el que poden presenciar a la visita no és habitual de trobar-ho arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada