dijous, 21 de febrer del 2019

A EDUCACIÓ PER A LA SALUT, FEM EL TALLER PRÀCTIC D'HIGIENE DENTAL

Aquest dimecres dia 20 de febrer, ens va visitar el Dr. Duran, dentista del C.A.P. acompanyat de la seva auxiliar per a fer-nos un taller pràctic d'higiene dental. 

Després d'haver tractat el tema de la salut dental a Educació per a la Salut i d'haver visitat l'exposició "Cuida't les dents", hem realitzat aquest taller per al qual els nens i les nenes havien de portar el seu propi raspall de dents. 

Un cop a classe i després d'escoltar les indicacions del Dr. Duran sobre com raspallar-se bé les dents, els nens i les nenes van raspallar-les durant 2-3 minuts. En acabat, se'ls va lliurar una pastilla de detecció de placa, que van mastegar durant un minut i aleshores, van posar-se davant del mirall per a comprovar quines zones de la boca havien quedat més tenyides amb el tint de la pastilla de detecció de placa; sobretot la llengua i les zones properes a les genives així com algunes peces dentals. 

Després d'observar els punts crítics en els quals cal incidir més amb la neteja, vam passar a raspallar-nos de nou les dents i acabar de fer net amb els espais on la placa bacteriana s'havia adherit amb més intensitat. 

Finalment, després d'un interessant debat on van aflorar els dubtes i preguntes que havien quedat a l'aire i que el Dr. Duran es va encarregar d'esvair, vam agrair l'atenció del dentista i del seu equip un any més, tot vetllant per la nostra salut dental. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada