dilluns, 27 d’abril del 2015

3r - El parc de les olors

El divendres dia 24 d’abril, just després de celebrar la diada de Sant Jordi i en plena primavera, els alumnes de Tercer curs d’Educació Primària han visitat el Parc de les olors de Vall de Ros, un espai natural on els grans protagonistes són els jardins aromàtics que ens han permès apropar-nos a la natura mediterrània d’una manera molt poc habitual.

Es tractava d’una sortida vinculada a l’Educació per a la Salut i, concretament, al Laboratori de cuina ja que volíem conèixer de primera mà diferents plantes aromàtiques, culinàries i medicinals. Per això hem escollit aquesta època de l’any, la primavera, per a trobar el Parc de les olors en el seu màxim esplendor. El que han fet els nois i noies només arribar és un breu treball d’interpretació de l’entorn: els jardins aromàtics, les cingleres, la toponímia del lloc, etc., i tot seguit, ens hem dividit en petits grups per a fer un circuit d’activitats entre plantes aromàtiques i medicinals; activitats enteses com a una experiència sensitiva de tocar, tastar, olorar, veure i sentir.

A l’hora de dinar, hem posat en pràctica moltes de les capacitats adquirides a casa o al Laboratori de cuina i hem preparat conjuntament una amanida amb productes provinents de l’hort ecològic del Parc de les olors.

I després d’una merescuda estona d’esbarjo, han participat d’un taller de jardineria en el qual han plantat una planta aromàtica per endur-se-la a casa, hem après diferents aspectes a tenir en compte per a poder-la cuidar i així poder disposar d’ella quan ens calgui a la cuina. D’aquesta manera, ens hem acomiadat del Parc de les olors fins a una altra ocasió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada