El
divendres dia 24 d’abril, just després de celebrar la diada de Sant Jordi i en plena primavera, els
alumnes de Tercer curs d’Educació Primària han visitat el Parc de les olors de Vall de
Ros, un espai natural on els grans protagonistes són els jardins aromàtics
que ens han permès apropar-nos a la natura mediterrània d’una manera molt poc
habitual.
Es
tractava d’una sortida vinculada a l’Educació
per a la Salut i, concretament, al Laboratori
de cuina ja que volíem conèixer de primera mà diferents plantes
aromàtiques, culinàries i medicinals. Per això hem escollit aquesta època de
l’any, la primavera, per a trobar el Parc
de les olors en el seu màxim esplendor. El que han fet els nois i noies
només arribar és un breu treball d’interpretació de l’entorn: els jardins
aromàtics, les cingleres, la toponímia del lloc, etc., i tot seguit, ens hem
dividit en petits grups per a fer un circuit d’activitats entre plantes
aromàtiques i medicinals; activitats enteses com a una experiència sensitiva de
tocar, tastar, olorar, veure i sentir.
A l’hora
de dinar, hem posat en pràctica moltes de les capacitats adquirides a casa o al
Laboratori de cuina i hem preparat
conjuntament una amanida amb productes provinents de l’hort ecològic del Parc de les olors.
I després
d’una merescuda estona d’esbarjo, han participat d’un taller de jardineria en
el qual han plantat una planta aromàtica per endur-se-la a casa, hem après
diferents aspectes a tenir en compte per a poder-la cuidar i així poder
disposar d’ella quan ens calgui a la cuina. D’aquesta manera, ens hem acomiadat
del Parc de les olors fins a una
altra ocasió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada