Divendres, 15 de desembre.
Un divendres inusitadament càlid i assolellat.
Enguany, a l'escola li ha estat concedit un taller de suport al Pla de consum de fruita, proposta del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya al que venim adherint-nos des de fa ja molts anys.
Avui ens porten a la Carretera d'Argentona, dins del terme municipal de Cabrera de Mar, és a dir, al costat de l'escola.
Visitem l'Hort d'en Dídac la pàgina web del qual podeu visitar clicant sobre el seu nom (web plenament recomanable).
Ens rep en Dídac de forma molt distesa i franca, content de mostrar-nos "casa seva". I durant el matí, en companyia de les monitores que duen a terme l'activitat de cuina amb fruites i hortalisses, en Dídac ens mostra amb una capacitat comunicativa extraordinària l'essència del seu concepte d'agricultura, tot passejant per la finca de Can Parcala.
I a través de les seves paraules i la seva capacitat per copsar allò que ens intriga, descobrim el seu compromís amb la terra i el territori, la seva manera de continuar una tradició pagesa que li ve de lluny i la seva experiència en això de cultivar hortalisses i bons valors, com encara el futur a través de la seva tasca en bona mesura artesana de l'agricultura ecològica, d'autosuficiència, de proximitat, de temporada i sostenible.
Ens parla amb afecte dels seus companys de treball a qui ha conegut des que camina al costat de la Fundació Maresme per a persones amb discapacitat, en el projecte ubicat a la finca de Can Parcala; ens va agradar aquesta unió ja que es basa en quelcom que a la nostra escola també compartim: veure les capacitats de les persones per sobre les discapacitats.
Al capdavall, marxem amb la simple i valuosa idea de que en Dídac tan sols mira de generar, a través del que sap fer millor, benestar físic, emocional, social i mediambiental al seu voltant.
Un plaer d'activitat i una sort haver conegut aquest emprenedor i el projecte que encapçala. Veieu-ne una petitíssima mostra en aquest vídeo: