dimecres, 13 d’octubre de 2021

HEM COMENÇAT EL CURS CELEBRANT LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT

Del 16 al 22 de setembre s'ha dut a terme a tot el continent la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany porta per lema "Fes salut! Mou-te de manera sostenible". 

Aquesta proposta s'emmarca a l'European Mobility Week en la que més de 2.800 ciutats de 51 països organitzen activitats similars durant una setmana per tal de conscienciar la ciutadania sobre un model de mobilitat que s'allunyi del domini absolut del cotxe i es torni una mica més saludable, segur i sostenible. 

Canviant la nostra manera de moure'ns per la ciutat podem augmentar els nostres nivells d'activitat física, millorar la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir la major part dels accidents de trànsit. 

Des de l'àrea d'Educació Física i Salut, com ja sabeu, promovem cada curs accions dirigides a potenciar els objectius de la campanya i que, per descomptat, enllacin amb la nostra manera d'entendre l'educació i la nostra manera d'escoltar els nens i les nenes de les nostres aules. 

Fruit d'aquesta manera de fer, a Cicle Mitjà ha sorgit aquest any el "Vilajoc. La ciutat que juga". Es tracta d'una proposta que pretén sortir del centre, moure's per la ciutat i configurar un nou espai de joc i d'activitat física en una plaça o carrer del municipi durant una estona gràcies a l'esperit creatiu de l'alumnat que transforma aquell racó de Vilassar de Mar; en finalitzat l'activitat, tot torna a quedar com estava o fins i tot, millor després que l'alumnat hagi recollit tots els estris que ha fet servir per a dissenyar el seu espai de joc. 

En definitiva, hem aconseguit crear un nou espai educatiu fora del centre i us en mostrem un breu resum utilitzant aquest vídeo que us hem preparat i que esperem que us agradi!