divendres, 19 d’abril del 2019

A EDUCACIÓ PER A LA SALUT, PRESENTEM UNA NOVA RECEPTA AL CONCURS TASTAFRUITA

Ara ja fa uns dies, els cuiners i les cuineres de la classe de 4t de Primària estaven immersos en el seu programa de cuina d'Educació per a la Salut d'enguany, vinculat a les receptes elaborades amb fruites i hortalisses fresques. 

Doncs bé, després de cuinar en primer lloc els macarrons amb verdures tot convidant a la Cristina Madrilley de Caprabo a cuinar amb nosaltres i a explicar-nos com reduir els residus i lluitar contra el malbaratament alimentari, ens vam endinsar en la segona de les receptes d'aquest curs: l'Amanida de pollastre amb fruita

Aquesta recepta, que combina el pollastre (que pot ben ser que ens hagi sobrat d'un altre àpat i així fomentem la cuina d'aprofitament tal i com fan amb molts altres ingredients a Som gent de profit) amb la fruita fresca de temporada, la fruita seca i els làctics és l'escollida aquest curs per a participar del concurs Tastafruita organitzat per AFRUCAT i on hi poden participar totes les escoles que així ho vulguin sempre que prenguin part del Pla de consum de fruita a l'escola.

El curs passat, des de l'àrea d'Educació per a la Salut vam presentar la recepta Amanida de iogurt amb fruites i la nostra recepta va resultar ser una de les guanyadores, com uns explicàvem en aquesta entrada al blog de Cicle Superior, on pertanyen ja els cuiners i les cuineres que el curs passat van elaborar la recepta. 


Així doncs, a banda de fer salut a l'escola, mirem de d'exportar el que aquí es fa a d'altres indrets, ja que les receptes guanyadores es poden descarregar des de la web organitzadora del concurs.

El més rellevant però, és que la nostra recepta no ha estat només elaborada per a participar d'aquest concurs, sinó que forma part de la nostra programació anual d'Educació per a la Salut vinculada a la cuina de fruites i hortalisses. 

És a dir, que ja hem après fent, que és la nostra metodologia i si a més a més, tenim la sort de ser la recepta escollida, doncs millor que millor! 

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada