diumenge, 20 de maig del 2018

EL PARC DE LES OLORS: UNA SORTIDA INTEGRAL D'EDUCACIÓ PER A LA SALUT I D'EDUCACIÓ FÍSICA

Ara ja fa uns anys que visitem el Parc de les Olors. Però no sempre ha estat el mateix emplaçament, ja que fa uns anys visitàvem el Parc de les Olors de Riells de Fai i, des de fa un parell de cursos, ho fem al del Parc de les Olors del Serrat

I és que fent recerca al voltant de les propostes del nostre territori que podien significar un afegit a la tasca que fem a l’escola, vam trobar el 2013, una interessant iniciativa emprenedora sorgida al cor del Vallès Oriental que ens oferia la possibilitat d’ampliar la feina que fèiem a Educació per a la Salut al voltant de les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. Estem plenament d’acord amb la seva filosofia d’apostar per un model de desenvolupament rural sostenible, que doni més valor a espais naturals del nostre entorn adaptant-se a les particularitats de cada territori, fent-ho a través de l’agricultura ecològica i que sovint, ofereix llocs de treball social per a les comunitats del seu voltant. Amb el pas del temps, val a dir que estem contents d’haver triat la seva opció ja fa cinc anys i d’aquesta manera, haver pogut acompanyar aquest grup d’emprenedors i emprenedores en el seu creixement, fins a dia d’avui, en que s’han convertit en un referent de gestió i filosofia ecològica tant a casa nostra com arreu de l’Estat Espanyol. 


A banda de tots aquests aspectes que valorem moltíssim, la percepció de l’enfocament didàctic i pedagògic dels seus responsables s’assembla molt a la que utilitzem a Educació per a la Salut, tant, que ja des d’un bon inici va ser molt fàcil entendre’ns i es van mostrar molt sensibles a modificar la seva proposta didàctica per encaixar la nostra particular manera d’educar: la d’aprendre fent.

Per aquest motiu, un any més hem visitat el seu parc i ens han fet una proposta didàctica “a mida”, que ens agrada, que fa que ens hi sentim còmodes i que permet continuar desenvolupant tot allò que hem iniciat a l’escola a les classes d’Educació per a la Salut: des dels coneixements i destreses sobre com tenir cura de les plantes aromàtiques tal i com han fet al llarg d’aquest curs a l’hort de l’escola, fins a l’aplicació de diferent plantes culinàries a les receptes del Laboratori de cuina, passant per la continuació de les diferents tècniques de cuina que hem après i ampliat durant aquest curs. I sense oblidar l'Educació Física, ja que al mateix parc gaudim de l'activitat física a l'aire lliure tant amb el seu circuit d'habilitat com amb els nombrosos espais naturals que fan servir els nens i nenes durant la seva estona de lleure. Es tracta doncs, d'una sortida on l'àrea d'Educació per a la Salut i l'àrea d'Educació Física troben un mateix espai d'acció. 

Malgrat que el vídeo resumeix de manera maldestra el valor d’una gran jornada d’aprenentatge i creativitat, us el deixem per a que us en feu una petita idea no sense abans recomanar-vos visitar el Parc de les Olors en qualsevol de les seves propostes saludables que ofereixen per a tota la família al llarg de tot l’any. Salut!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada