divendres, 29 de març del 2019

LA CLASSE DE QUART TORNA A LA CUINA D'EDUCACIÓ PER A LA SALUT I HO FA CUINANT AMB LA CRISTINA MADRILLEY DE CAPRABO

Aquest dimecres la classe de Quart va tornar a la cuina d'Educació per a la Salut i ho ha fet iniciant el cicle de cuina amb fruites i hortalisses tot cuinant un plat de macarrons amb verdures. 

En aquesta primera recepta d'enguany hem estat molt ben acompanyats per la Cristina Madrilley del departament de Responsabilitat Social i Medi Ambient de Caprabo que, una vegada més, ha tingut a bé de venir a viure en directe una jornada de cuina a Educació per a la Salut. 

Com sabeu, ja fa més de deu anys que Caprabo dona suport al nostre projecte de cuina i ens facilita els productes que el nostre alumnat fa servir per a elabora les receptes a base de cereals, làctics, peix, fruites, hortalisses i llegums així com les corresponents a l'apartat de gastronomia i cuina creativa de la classe de Sisè; és a dir, que Caprabo ja fa més d'una dècada que creu en el nostre projecte i dona suport a la cuina d'Educació per a la Salut de tota la Primària, fet que els hi agraïm moltíssim. 

La Cristina, que ja fa uns anys que també troba un forat a la seva agenda per deixar l'oficina i visitar-nos, es troba com a casa a la nostra escola on pot veure de prop les evolucions de l'alumnat pel que fa a la seva competència a la cuina i en l'assoliment d'uns bons hàbits d'alimentació, ens va explicar a més, com la firma a la que representa lluita contra el malbaratament alimentari i fa accions per a reduir els residus sempre des d'una interessant i valuosa vessant social en col·laboració amb diferents entitats benèfiques i projectes com ara el nostre d'Educació per a la Salut. 

Pel que fa a la recepta, les nenes i els nens de Quart van tirar endavant el repte que suposava elaborar un acompanyament pels macarrons que fos única i exclusivament a base d'hortalisses fresques com ara el carbassó, el tomàquet, el pebrot, la ceba, l'all tendre i la pastanaga; vaja, que en un moment van elaborar una exquisida samfaina que va suposar que la majoria dels plats quedessin ben escurats. 

Us deixem unes quantes fotografies de la jornada que va ser rodona pel que fa a coneixements, experiències, competències i sabors. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada