divendres, 29 de març del 2019

LA CLASSE DE QUART FA SALUT PARTICIPANT A LA CAMPANYA 5 AL DIA DE MERCABARNA

Acabem un mes de març intens pel que fa les propostes d'Educació per a la Salut a la classe de Quart. 

Han estat distribuint la fruita i hortalisses del Pla de consum de fruita a l'escola de la Generalitat de Catalunya, han començat la cuina d'Educació per a la Salut amb les receptes de fruites i hortalisses, han participat en un joc de recerca de salut al mercat setmanal i han visitat Mercabarna per a participar a les activitats de la campanya 5 al dia

A l'escola ja fa dotze anys que participem en aquesta activitat que es va iniciar el 1998 i per on han passat ja més de 100.000 escolars. L'eslògan de la campanya fa referència a la importància que té per a la correcta alimentació dels infants el consum d'un mínim de cinc racions diàries entre fruites i hortalisses fresques. 

Les fruites i hortalisses són fonamentals per al correcte desenvolupament dels infants gràcies a les seves vitamines, minerals, fibra i carbohidrats. A més, està demostrat que ajuden a prevenir malalties que poden aparèixer en l'edat adulta.

Avui hem gaudit d'una visita en la qual hem visitat pavellons de fruita exòtica, un magatzem de manipulació i envasat de patates i diversos pavellons de fruites i hortalisses; en un d'ells, hem fet un joc de tast just abans de retornar al menjador per a degustar una amanida ben saludable que ha acompanyat el dinar que portàvem de casa i hem finalitzat la visita amb un postre a base de fruita fresca; tot acompanyat amb suc de fruita natural i aigua mineral. 
Ha estat una experiència molt enriquidora i, des del nostre punt de vista, molt necessària i vigent. Per aquest motiu, ja fa dotze anys que hi participem i esperem fer-ho molts anys més mentre la promoció del consum de fruites i hortalisses fresques continuï sent necessari. 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada